Sprekers workshopochtend 20 oktober 2015

Sprekers

We zijn trots dat we 5 sprekers hebben gevonden die belangeloos hun kennis delen en stellen ze graag hier aan u voor!  Aanmelden kan via deze link.

Wim Cox

In een interactief vraaggesprek geeft de bekende Roermondse ondernemer Wim Cox antwoord op vragen vanuit het publiek. Wim Cox is een autoriteit op het gebied van ontwikkeling van nieuwe succesvolle concepten en netwerken. Maak gebruik van deze mogelijkheid om achter het geheim van het succes van Wim Cox te komen door zelf vragen te stellen tijdens deze College Tour: Wim Cox geeft antwoord!
Camilla en Bart zullen namens Open Coffee Midden-Limburg dit vraaggesprek in goede banen leiden.

Mira Paulussen

Wat zijn de Arbeidsrechtelijke valkuilen waar professionals van deze tijd rekening moeten houden?

mw. mr. Mira Paulussen van Praktijk Oculis, juridisch specialist arbeidsrecht en contractenrecht.

Ik help ondernemers en particulieren met al hun vragen en problemen die te maken hebben met arbeidsrecht, contracten en uitkeringen. Dit doe ik ook voor ambtenaren. Ik adviseer, procedeer en bemiddel tussen partijen, waarbij ik mijn kennis en ervaring uit de advocatuur, rechtspraak en buurtbemiddeling inzet. Ik werk deskundig, met oog voor de mens, wat ook terugkomt in mijn communicatie: duidelijk, eerlijk en met aandacht voor emoties, belangen en verhoudingen. Mensen vinden in mij een adviseur, sparringpartner en aanspreekpunt voor vragen over (juridische) conflictsituaties.

De workshop van Praktijk Oculis voor de Open Coffee Midden-Limburg op 20 oktober a.s. staat in het teken van de arbeidsovereenkomst. Wat mag (of móet?) er worden afgesproken? Wat zijn de gevolgen van bepaalde afspraken in een arbeidscontract, bijvoorbeeld als het gaat om proeftijd, loon, CAO, concurrentiebeding, ziekte, ontslag(vergoeding) en uitkering? Wat zijn uw mogelijkheden en welke valkuilen kunt u tegenkomen? Bereid u goed voor en bezoek de workshop van Praktijk Oculis!

Ep Leenders

Werken en ondernemen in de Euregio, wat maakt voor u de Duitse markt zo interessant?

Mijn naam is Ep Leenders, eigenaar van BEST Web Solutions en Leuk kado met naam. Mede organisator en Nederlands aanspreekpunt van de Duits Nederlandse Open Coffee Niederrhein en lid van Business club Maas Rhein. Ik ben sinds 10 jaar ondernemer. Ik vind het interessant om te netwerken en mensen met elkaar in contact te brengen. Daar ben ik zeer actief in. Met name in het gebied van de Euregio Rijn-Maas Noord.
Deze Euregio biedt u volop kansen! Via mijn Duits Nederlands netwerk wil ik u graag op weg helpen en ondersteunen om van deze kansen mee te profiteren. Belangrijk is om de verschillen in taal en omgangsvormen te kennen.

Voorbeelden van organisaties die binnen de Euregio actief zijn:
• Euregio Rijn-Maas Noord
• Business club Maas Rhein.
• Open Coffee Niederrhein
• 6e Duits-Nederlandse Handelsdag
• Fontys Venlo (het lectoraat ‘International Business & Management in Euregional Perspective”)
• Deutsch-Niederländischer Beratertag (IHK en KvK)
• Praatgroep Nederlands Duits
Deze zal ik verder toelichten.

Heeft u interesse in de Duitse markt maar weet u niet hoe u dit moet aanpakken? Kom dan naar onze workshop tijdens Open Coffee Midden-Limburg op 20 oktober!

ING Economisch Bureau

De crisis is voorbij! Waar liggen de kansen?

ING_ing-weekoverzicht-herstel-consumptie-in-het-verschiet-plaatje1_tcm162-68755[1]Wij hebben een specialist op dit gebied  van het Economisch Bureau van ING uitgenodigd om aan de hand van de laatste cijfers in te gaan op de economische toestand. Hij zal de verwachtingen van Nederland en Limburg in detail met jullie delen.

Jos Ubachs

Wat houdt een goed social media advies nou eigenlijk in?

Sociale Media expert Jos Ubachs van Imparchy begint waar anderen ophouden.
Met zijn ICT achtergrond bij internationaal werkende bedrijven weet hij als geen ander hoe de keuzes aan het begin van een traject bepalend kunnen zijn voor de resultaten aan het eind.

Aan de hand van modellen maakt hij duidelijk hoe sociale media zich in een onderneming typisch ontwikkelt en welke fases doorlopen worden. 95% van de bedrijven staan nog in de kinderschoenen voor wat betreft het benutten van de kansen die E-marketing te bieden heeft. Dankzij nieuwe technieken en een toenemend aantal beeldschermen in het dagelijks leven van onze klanten wordt de beschikbaarheid en bruikbaarheid verder vereenvoudigd.

De sleutel voor een goed advies in sociale media ligt vooral in de beschikbaarheid of creatie van goede media en het gehalte aan sociale waarde. Daarmee is er een nieuw tijdperk op komst waar de herontdekking van coöperaties en de voordelen die hiermee gepaard gaan beschikbaar komen. Wie het beste deze mogelijkheden ziet en strategisch onderdeel maakt van de onderneming, kan de kansen van het huidige economische herstel optimaal benutten. Grenzen tussen markten en landen vervagen en dit biedt nieuwe kansen.

Meer informatie en meteen aanmelden kan via onderstaande link:
Aanmelden

 

Open Coffee Midden-Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>