Organisatie Open Coffee Midden Limburg – Roermond

Organisatie Open Coffee Midden Limburg – Roermond  is, waar dan ook ter wereld, gebaseerd op het gemeenschappelijk concept van een open & laagdrempelige bijeenkomst.

Iedere Open Coffee  wordt georganiseerd door een andere initiatiefnemer, welke bereid is te faciliteren in de organisatie van een locatie, activiteiten en de ondersteunende diensten zoals bijvoorbeeld de website, verschillende social media en LinkedIn groepen.

Het ontstaan van OCML

Open Coffee Midden-Limburg is in 2009 opgericht door Pascal van Dyk.
In zijn visie draait netwerken om personen en hun verhalen, niet om functie-titels of visitekaartjes. Zijn interesse en luisterbereidheid belangrijkere eigenschappen dan een snelle babbel. Vormen elkaar succes gunnen, een “open mind” en de doelstelling om te delen de basis van netwerken.

De organisatie

Sinds 2014 is de organisatie van Open Coffee Midden-Limburg is handen van een groep enthousiaste netwerkers, welke zich iedere maand weer als Team OCML inzetten om een kwalitatieve en plezierige netwerkbijeenkomst te organiseren met dezelfde kenmerkende OCML peilers: Open. Laagdrempelig. Delen.

Team OCML

 film

De teamleden stellen zich zelf aan jullie voor:

Camilla2017Het maken van een uniek cv is mijn specialisme. Ik vergelijk het met schilderen van een portret… het moet een weergave van iemand zijn zodat deze er op zijn best uitziet, in hun eigen unieke stijl, zonder het mooier te maken dan de werkelijkheid! Dan val je op en maak je meer kans op de arbeidsmarkt. Het maken van een uniek cv is onderdeel van Jobmarketing. Tijdens persoonlijk sessies krijg je nuttige tips, inzichten en praktische begeleiding over de vragen hoe een sollicitatiebrief eruit moet zien, hoe jij je beter kunt presenteren tijdens sollicitatie- en netwerkgesprekken en hoe je een nieuwe baan kunt vinden. Ik vind netwerken heel belangrijk en door het organiseren van Open Coffee Midden-Limburg bijeenkomsten wil ik meer mensen de kans bieden om op een open, laagdrempelige manier te kunnen netwerken. Tijdens de intake gesprekken die ik met nieuwe leden heb, help ik ze bij het formuleren van duidelijke doelstellingen. Netwerken is voor mij vooral delen. Laat zien wat je voor anderen kan betekenen en deel je expertise. Als we dat allemaal doen gaan we na elke OCML weer met een groter netwerk en iets wijzer naar huis!

Bart Tegels

Ruim anderhalf jaar geleden bezocht ik mijn eerste Open Coffee Midden-Limburg. Via een netwerkrelatie van mij was ik uitgenodigd onder het motto: “Bart, echt iets voor jouw!” Snel kwam ik in contact met de toenmalige organisator Pascal van Dijk. Vanuit mijn communicatieachtergrond zaten we al snel aan tafel want ik had een aantal suggesties om Open Coffee nog aantrekkelijker te maken voor de deelnemers. Met succes en al snel was ik aan het mee-organiseren. Graag wil ik mijn communicatie- en organisatietalenten inzetten voor Open Coffee. Ik ben er namelijk van overtuigd dat netwerken een echte bijdrage kan leveren aan succesvol ondernemen of het vinden van een nieuwe job. Je moet het wel zelf durven en doen en het is tweerichtingsverkeer. Geven, delen, ontvangen! En als Open Coffee hierin een bijdrage kan leveren, dan wil ik me daar graag voor inzetten. Inmiddels is het team uitgebreid, zoals je kunt lezen. De onderlinge samenwerking zal komend jaar meer vorm gaan krijgen. Ik heb er zin in. Wil je meer van me weten, bezoek dan gewoon Open Coffee en trek me aan mijn jas. Als je dat nog niet durft, bezoek me dan eens virtueel op LinkedIN.

Maria van 't Hooft

Ik ben Maria van ’t Hooft, 45 jaar oud en moeder van een dochter van 12 jaar oud. De afgelopen 22 jaar heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt als directiesecretaresse en wil nu een carrièreswitch gaan maken naar een verkoop binnendienstfunctie in combinatie met de Duitse taal. Ik zit vanuit mijn werkgever Attero in een sociaal plan en krijg begeleiding van Lee Hecht Harrison voor de transitie naar een andere werkgever. Nu alleen die geschikte baan nog!

In de tussentijd heb ik bij de Open Coffee Roermond aansluiting gevonden bij Camilla en Bart die gedreven en enthousiast de Open Coffee Roermond organiseren. Zij hebben mij gevraagd om hun club te versterken, temeer omdat Pascal niet meer in de gelegenheid is veel tijd aan de organisatie te besteden.

Mijn competenties organiseren, plannen en hospitality kan ik prima inzetten om de Open Coffee nog meer tot een succes te maken samen met Camilla en Bart. Vooral de laagdrempeligheid en het open karakter spreken mij erg aan. Ik denk dat ik nog veel kan leren, en veel nieuwe mensen ga ontmoeten en wellicht mijn baan via dit netwerk ga vinden. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

Jos Ubachs

E-commerce ofwel E-marketing is een breed werkveld waar de ontwikkelingen razendsnel gaan. Centraal blijft echter altijd de klant die zijn doelstellingen voor ogen heeft en binnen een snel veranderende wereld hier flexibel op wil reageren en verbeteren. Een stevig fundament ofwel architectuur is hierbij volgens mij van belang waarbij de inrichting kan mee veranderen met de tijd. Daarnaast vind ik een van de belangrijkste bijdragen van Social Media dat je als bedrijf ook je sociale gezicht laat zien. Puur commercieel denken wordt steeds harder afgerekend als je geen maatschappelijke verantwoordelijkheid kunt afleggen. Open Coffee is voor mij een bijdrage aan de maatschappij waar mensen laagdrempelig bij elkaar kunnen komen om aan anderen te geven waaruit kansen vanzelf zullen ontstaan!